24 feb. 2010

Solig vinterdag utanför Normlösa

Hej på er alla!

Idag är det en underbar dag.
Solen strålar på en vackert ljusblå himmel. Lite slöjmoln seglar däruppe, men det gör inget.
Endast -6° idag, vilket är betydligt bättre än vad vi haft de senaste dagarna. Brrrrr.

Igår snöade det, och det snöade på rejält. Nu måste vi verkligen bli av med all snö på veranda- och altantaket innan det blir stora skador.
Själv tänkte jag att jag skulle hålla mig inne igår p g a vädret och min ihängande och ständigt omstartande förkylning, men så blev det inte riktigt. Grannen ringde och grät. Lille M hade i ett ögonblicks verk trillat ner från skötbordet, via hennes rygg då hon böjt sig ner för att ta en sak, och sen ner på golvet. Så hon var jättechockad när hon ringde. Så jag rusade över (och upptäckte försent att de inte skottat från vår trädgård till deras) och pulsade i snö upp till låren. Så det var bara att ta av byxorna när man kom in till dem.
Nu var det ingen fara med lille M, men de ville vara på den säkra sidan så senare åkte de in till akuten för att kolla honom. Hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Idag ska jag försöka att iallafall få av snön på verandataket. Vi har ju ett fönster där så jag tänkte att jag skulle putta ner snön från fönstret med en kvast eller så. Jag hoppas det funkar.

Sen håller jag på med ett beställningskort. Det är så kul med beställningskort. Då får man lite utmaningar, vilket jag älskar. :)

Till sist tänkte jag visa ett kollage med bilder som jag tog i lördags när Kalle var ute och skottade i 1,5 timmar. Det har kommit minst 1,5 dm till efter det, men det har jag inte fotat. 
Men innan jag sätter igång med snöröjning à la Ciza, ska jag äta lite lunch. Sen ska jag försöka vara duktig och ta före-foton så att man ser hur mycket snö det är. Man kommer ju att glömma och inte tro det sen om några år. :)


Ha en riktigt härlig onsdag.


KramInga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!