22 feb. 2010

Måndag, pyssel & OS

Måndag 22:e februari 2010
Klockan är 09:31
Strålande solsken
-23°
Det snöar (singlar ner)
Snödjup - någonstans mellan 60 och 80 cm


Godmorgon på er allihop.
Ny vecka, ny dag, nya tag, nya tävlingar i OS.
Vi har blivit så OS-bitna. Jag ser i stort sett allt som Sverige är med i när det gäller OS. Curling (både herrar och damer), längdskidor/skidskytte och hockey är dock det som lockar mest. Men vi har väl i stort sett tittat på nästan alla sporter som vinterOS har att erbjuda. :)
Senast nu på morgonen satt vi och åt frukost framför tv'n och tittade på tredje perioden mellan Tre Kronor och Finland.
Så mycket tid går åt att kolla på OS. Men det gör inget. Det är ju på kvällstid. :)

I helgen har jag pysslat en hel del. Eller i fredags pysslade jag som en galning rättare sagt. För att få klart till butiken. Det blev både 3D-motiv som man bara behöver klippa ut och klistra ihop, samt stämplar med drakar och trollkarlar.
Ett av korten är inspirerade av Petra/Paradise och hennes sätt att lätt göra naturbakgrund. :)
Jag började med 3D-korten. Dessa kaniner blev klart mina favoriter. Så underbart söta. :)
3D-arken finns att köpa i Scrapbutiken.
Kantstans från Fiskars.
Embossingplatta från Cuttlebug.
Labelstans samt "sol" från Spellbinders.

Ännu en söt kanin.
Denna gång på ett easelkort.
Embossingplattor från Cuttlebug.
Tågstans från Martha Stewart.
Prickigt papper från Inkido.
Hjärtstansar från Spellbinders.Jag älskar katter - it goes without saying eftersom att vi har tre stycken.
Så det var klart att jag gjorde 3D-kort även med katter. Dock blev jag inte lika nöjd med detta när det gällde att sätta ihop motivet. Därför blev det också bara ett kattkort.Och naturligtvis finns det även motiv med hästar och ponnies. Så det provade jag med.
Staketstans från Martha Stewart.
Blomcirkel från Spellbinders. De gröna tulpanerna är de som blev utstansade och passade utmärkt som en liten rabatt. :)


Sen kom då stämpelkorten. Två stycken blev det.


Trollkarlen är målad med Promarkerpennor.
Loch Ness"odjuret" är embossat i vitt. Jag tyckte det var roligt att endast embossa den. Det blir det där "finns den eller ej"-känsla. :)
Vågorna är klippta med mönstersax och chalkade.
Bannern har jag gjort själv.


Här är mitt Paradiseinspirerade kort. :) Hennes kort hittar du längst ner i hennes inlägg.
Det var himla skoj att göra en sådan bakgrund. Så lätt att göra buskarna och gräset.
Samtliga motiv (vattnet, draken, trollkarlen, svamparna och vimpeln) är färglagda med Promarker.

På samtliga kort har jag valt att inte skriva något på dem. Detta mycket för att de som ser korten själva ska kunna "se" vad som skulle kunna stå på dem och inte "låsa" sig så lätt som man annars kan göra.
Korten står i Scrapbutiken för åskådning live. :)

När det gäller 3D-motiv passar det nog mig bättre personligen att stämpla upp motiv, färglägga och sen klistra ihop själv istället för färdiga motiv som endast klipps och sätts ihop. När jag gör det själv får jag de färger, motiv och papper som jag tycker passar bäst ihop. Men det är bra att det finns färdiga motiv för de som tycker det är lite svårt eller som inte har den tiden att pyssla ihop från grunden. :)

Idag bär det av till Arbetsförmedlingen. Jag hoppas på att få ha ett bra och givande möte där. Det är ingen intervju eller så utan bara information. Jag har skrivit upp lite frågor och tankar som jag ska ta upp.
Efter det blir det en stund i butiken och ikväll blir det OS - naturligtvis. :) Det är ju curling, skidor och hockey. En riktigt härlig kväll.

Men nu först ska jag fixa lite här.- Söka lite jobb och göra mig iordning.
Ha en jättehärlig måndag och hoppas ni inte fryser för mycket runtom i landet. Själv ska jag ta på mig ordentligt idag.
Kram


P.s  En liten rad att du hälsat på är alltid trevligt. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!