7 feb. 2010

Dialektdiskriminering? Döm själv

Ni som brukar läsa denna blogg vet ju att jag var på intervju den 18:e januari för ett företag som har närproducerat och som håller på att expandera.

I min ansökan hade jag skrivit många saker om mig, bl a att jag talar skånska och detta märkte de ju även när vi träffades på intervjun.
Styrelseordföranden, som var med tillsammans med vd'n för företaget, tog upp om en skånska kunde svara "välkommen till _____" när det är ett östgötamärke. Vd'n verkade inte tycka att detta var något konstigt då och jag tyckte att det är väl klart att man kan. Idag flyttar ju folk kors och tvärs genom landet och arbetar, så varför skulle detta vara något konstigt?

Jag fick ett brev förra måndagen där det stod att de gått vidare med en annan sökande men att de gärna behöll mina papper då de tänker utöka till hösten. Dessutom stod det att vd'n skulle kontakta mig via telefon, vilket han också gjorde i tisdags morse.
Vi elva sökande hade tydligen varit jämnstarka, så det hade varit svårt att välja. Anledningen till att jag inte fått jobbet var att den som fick det hade mer erfarenhet av redovisning. Ok. Det kan jag inte säga något om. Men sen kom idiotdelen av samtalet. "Nämnde vi dilemmat med din dialekt på intervjun", säger han till mig i luren. "Ja", svarar jag. Jo, de tyckte inte då att man kunde ha en skånska som svarade. Oh my God! Vilken århundrade lever vi i? Vem bryr sig? Är inte det viktiga att det är en trevlig, lyhörd, förstående och bra person som svarar som hjälper kunden på bästa sätt? Tydligen inte.

Tala om att känna sig kränkt p g a vilken dialekt man talar.

Vidare önskade vd'n mig lycka till. Inget om att de ville behålla mina papper för tjänst i höst. Så jag kommer att kontakta honom för att få tillbaka mina handlingar.

Jag blir fortfarande arg och kränkt när jag tänker på det. Jag har själv bojkottat företaget och kommer inte att köpa deras livsmedel mer p g a denna diskriminering, hur bra det än är med närproducerat. Har man sådana puckon i företaget får de skylla sig själva. God vit dryck var det, men inte så god att de förtjänar mig som kund längre.

Hade han stannat vid att bara nämna erfarenheten med redovisning hade jag var nöjd. Det var så himla onödigt, och från deras sida klumpigt, att ta upp dialekten. Jag kan sätta pengar på att de aldrig nämnt det på samma sätt om det varit en invandrare som sökt jobbet med mina meriter.

Vad tycker du? Är det diskriminering eller inte? Motivera gärna lite kort.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!