13 feb. 2010

Då är Vinter-OS igång 2010

Eftersom jag ville ha kaffe till min semla (den var jättegod Jennie), var jag naturligtvis vaken hela natten. Detta visste jag skulle hända när jag tog den goda koppen svart guld (med lite grädde i från semlan). Och det gjorde ju inget eftersom det var OS-invigning i Vancouver, Kanada.

Fram till dess pysslade jag en hel del. Jag fotograferade, pysslade klart ett kort till min högt älskade make, fortsatte att plocka undan vad jag beställt, m m.

Klockan 03.00 gick vi och lade oss och jag tittade ända tills de skulle ut på sta'n för att tända en andra, mer publik, OS-eld. Då kände jag att jag hade sett tillräckligt och stängde av tv'n. :)

Det var en vacker öppningsceremoni. Det var väl genomtänkt scenografiskt och oerhört vackert emellanåt. Som alltid, lite väl långdraget för min smak. Men å andra sidan - har man som land betalat så oerhört stora summor för att få ha det och planerat i sju år kan man väl få ha en lååååång ceremoni där man visar upp sitt land.

Och det är ju många delsaker som alltid ska vara med i dessa OS-invigningar. Och varje liten del tar tid.


(Klicka på bilden för att komma till ursprungsstället där bilden kommer från)

Det som var tragiskt och ledsamt var att den 21-årige, georgianske rodelföraren Nodar Kumaritasjvili omkom i rodelbanan bara några timmar före invigning. Men det värsta är ju att flera tävlande skadats i banan och klagat på att banan är för snabb och farlig. Då blir man heligt förbannad att de får fortsätta att tävla och att detta händer att en tävlande omkommer. Så otroligt onödigt. Visst är det en farlig sport och nära och kära är medvetna om att det kan gå väldigt illa, men man litar ju ändå på arrangörerna att det är bra och säkra banor samt att de lyssnar om flera klagomål kommit in eftersom flera skadat sig. Usch. Ledsamhet och besvikelse är de ord som kommer upp i mitt huvud. Måtte de tänka till nu samt att inte fler olyckor händer över huvudtaget.


Tillbaka här hemma på östgötaslätten kan jag meddela att snön vräker ner (igen). Jag hade en väldigt realistisk men surrealistisk dröm där jag drömde att all snö var borta när jag vaknade och tittade ut. Det var barmark och jag kunde inte tro mina ögon. Tji fick jag. Att jag inte kunde tro mina ögon stämde ju dock, men på fel sätt.
Jag älskar snö. Det gör jag verkligen. Det är oerhört vackert, det lyser och piggar upp otroligt mycket. Annat kan jag inte påstå. Och jag är glad för denna otroliga vinter vi fått och har, men det räcker med snö nu tack. Vi är alla nöjda nu. Vi vill inte skotta eller ploga mer nu. Vi är nöjda, jag lovar.
Tydligen ska det snöa en hel del. Jippi. Så det blir kul när vi ska ta oss in till sta'n sen idag.

Ikväll blir det middag på sta'n med kompisar. Så det ska bli trevligt och gott. Det var längesen vi var där och åt.
Sen blir det hem och kolla skidskytte. :)

Nu är klockan 13.12 och jag tänkte väcka Kalle så vi får ätit något.

Ha en härlig lördag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!