14 jan. 2010

Varmare, lättare & korttillverkning

Det blir varmare och varmare för varje dag nu tycker jag. I tisdags var det ca -14°, igår -11° och idag -4°. Frågan är om det håller i sig, eller om det kommer en ny köldknäpp.
Jag märker även på katterna att det börjar bli lite varmare. Mysan är ute längre och längre. Tudor är mer frusen av sig så där är det oavsett temperatur nu på vintern max 5 minuter utomhus som gäller för honom. :) Mysan älskar gångarna Kalle skottat och sitter helst i T-korsningen framför plommonträdet och kollar läget. Hon hukar sig gärna när det är något spännande i närheten. Och eftersom vi har så pass mycket snö syns hon inte när hon gör så. :)
Men trots att temperaturen stiger sakteliga eldar jag i kakelugnen varje dag. Husgrunden behöver detta och det blir så mycket skönare och varmare när vi eldat. Dessutom är det så mysigt att elda i den tycker jag. :)

Idag vågade väga mig idag och vågen visade -0,5kg, till min stora förtjusning. Jag var rädd att det inte hade hänt något på vågen, eller rättare sagt att det hade gått åt fel håll. Jag känner mig konstant hungrig sen jag fick min rätta medicin, vilket inte känns så skoj viktmässigt. Men jag småäter inte och försöker bibehålla små/mindre portioner samt dricka mycket. Det jag fortfarande är dålig med är fruktstund och äta regelbundet. Men det är så svårt när man går hemma. Arbetar man har man en rutin och fasta tider och då är det en helt annan sak.

Upptäckte häromdagen att jag nästan missat lite saker som händer nu. T ex att vi är inbjudna på dop nu på söndag. Anledningen till att jag missat detta är att Kalle fick ett mail om det och jag har inte fått det. Detta är livsfarligt eftersom han sen inte tänker på det och det är jag som har koll på saker och ting. Så där måste kort och en liten present fixas.

Sen fyller svägerskan år på måndag. Detta hade jag koll på och gjorde ett kort igår som postades idag. Dock kom jag på nu i eftermddag att hon fyller 40. Så vi får försöka komma på något lite extra till henne.

Sen ska ett födelsedagskort göras till lördag när vi ska till kompisar och fira lite. Så där ska ett kort göras.
Ja det gäller att hålla reda på alla tillfällen som man ska göra kort till. Det är lätt att något missas. Iallafall för mig. Hur är det för er andra?

Fick en pysselkatalog igår. Vet inte om jag var vidare imponerad över vårens nyheter. Iallafall inte i scrapbooking. En hel del fina schabloner och träbokstäver fanns dock. Och en bok jag är lite nyfiken på, men man vill gärna bläddra i den först för att se lite mer av innehållet.


Den kan ju innehålla massor med nytt, men den kan även innehålla saker man redan kan och vet.

Jag såg förresten att det finns en hel del filmklipp på Karen-Maries sida.

Nä, om jag skulle ta och visa ett kort jag gjort och sen göra dopkortet och sen börja ta ner julsakerna kanske. Det har jag inte kommit så långt med än. Det bär emot så mycket att ta bort ljusstakarna, men någon gång måste de ju bort.Kortet gjorde jag i tisdags i Scrapbutiken. Det blev grattiskort med BoBunnypapper, som är så fina och söta. Jag låter motivet på pappret avgöra hur vikning på kortet blir. Lite annorlunda men roligt tillvägagångssätt. :)

Ha en fortsatt trevlig torsdag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!