21 jan. 2010

Tudor inlagd

De senaste dagarna har Tudor (vår hankatt samt en av de två äldre katterna på 9,5 år) slickat sig ovanligt mycket mellan benen. Dock har han varit pigg och ätit och druckit som vanligt (vad vi kunnat se).
Vi sa att vi skulle avvakta några dagar för att se om det blev bättre, men det blev det inte (uppenbarligen av rubriken att döma). Dessutom har vi sett att han ovanligt ofta misslyckats med att hoppa upp på t ex bord eller bänkar den senaste tiden. Så även detta kändes lite otäckt.

Igår beställde jag tid till veterinären. Snälla Jennie följde med. Vi fick komma in och jag berättade för den väldigt trevliga läkaren om Tudor. Jag berättade även att han haft urinsten (kristallet) för tre eller fyra år sen och att han sedan dess går på snällare och bättre foder för att förhindra fler kristaller.

De tog blodprov på honom, lyssnade på hjärtat och klämde en hel del på honom. Mellan varven hoppade han ner och gick in i sin bur och gömde sig under handduken som låg där i.

De gav honom även ögondroppar och försökte kolla om de kunde se något avvikande i ögonen men de hittade inget konstigt (dock var ingen av dem ögonläkare så de kunde inte utesluta att det var helt bra).

Det blev en hel del väntande eftersom ögondropparna skulle verka minst 30 minuter och den ena läkaren som skulle kolla ögonen höll på att operera.

Så småningom fick vi iallafall åka hem igen. Vi fick med oss ett urinkit. Åka hem. Ta in Tudor i pysselrummet. Ta in mat, vatten och en rendiskat och tom kattlåda. Hälla i gelékulor i kattlådan och sitta där med honom i rummet. Tyvärr var vi ganska hungriga (Jennie följde med hem) så vi var tvungna att snabbt fixa lite lunch. Många mammor säger att de blir stressade och mår dåligt när deras barn skriker. Jag vet att detta är katter, men jag hade otroligt svårt att äta igår när Tudor satt i pysselrummet, skrek och krafsade på dörren. Och på andra sidan satt hans syster Duracell, skrikandes och krafsade hon med. I snabbt med maten och upp. Tudor blev lugn, men hade fortfarande svårt att lägga sig ner och sova. Det tog ett antal timmar innan han somnade. Puss in boots i Shrek, släng dig i väggen. När Tudor tittade så ledset på oss igår med sina gigantiska pupiller tyckte vi jättesynd om honom.

Han åt emellanåt och drack lite och sov sen en hel del. Stackarn var jättetrött.
På kvällen fick han vara själv då jag var tvungen att hämta Kalle och köra hem Jennie.
När vi kom hem igen tog vi in honom till sovrummet och så stannade jag där med honom. Vi låg i sängen och jag tittade på tv och han sov. Flickorna fick inte komma in och det var lite krafsande och jamande från dem. Tudor var dock ganska nöjd eftersom han inte var ensam. Mysan blev så himla glad varje gång jag kom ut från sovrummet. Och jag tror att hon sovit på golvet utanför sovrummet hela natten.

Imorse hade han fortfarande inte kissat och jag ringde veterinären för att kolla hur jag skulle göra. De tyckte jag skulle avvakta, vilket jag gjorde.
Timmarna gick och i eftermiddags fick  han dricka ur mitt vattenglas, han fick makrill i tomatsås med extra vätska (vätskan fick han i sig) samt gurka. Men inget kissande. Vid 14.30 försökte han sätta sig, men det kom inget. Han försökte tre gånger. Då ringde jag återigen till veterinären och berättade. 15.30 fick jag en tid.

Väl inne igen gömde han sig under handduken.
När veterinären klämde kände hon att blåsan var liten, men hård.
Så han fick stanna kvar. Han skulle få lugnande och så skulle de sätta in en kateter.
Blir det försämrat har de lovat att ringa.
Annars ska vi ringa mellan 11 och 12 imorgon.

Väl ute igen och satt i bilen började jag gråta. Ledsen och rädd. Vill inte att det ska gå som för grannhankatten som dog. Men det känns skönt att han kom in i god tid ändå. Veterinärerna tyckte att det var jtätebra att vi varit så uppmärksamma och de verkade lugna. Så det känns skönt.

Nu har jag kört ett träningspass för att släppa loss lite ledsamhet och frustration och om fem minuter ska jag hämta Kalle från bussen.

Ska nog försöka pyssla lite ikväll. Har inte fått gjort något idag då Tudor velat ligga hos mig nästan hela tiden. ♥


Här är lille bubben. Bilden är tagen förra eller förrförra veckan.

Ha en bra torsdagkväll.
Kram

P.s Har inte hört något än om jobbet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!