24 jan. 2010

Medicin + katt = utmaning

Idag har vi börjat ge Tudor både antibiotika (tabletter 2 st varje dag) samt smärtstillande (flytande tack o lov).
Alla ni som gett en katt tabletter vet hur svårt det kan vara. Visst finns det undantag som är jätteduktiga på att ta det. Tyvärr hör inte våra katter till de undantagen, och idag var inte annorlunda.

Kalle hade försökt själv att ge Tudor tablett, men det hade inte gått. På förmiddagen hade vi gett honom dropparna - Kalle höll honom och jag gav honom dropparna. Det var inte det minsta uppskattat av Tudor och jag fick känna på att vi behövde klippa klorna på honom.

I eftermiddags försökte vi då tillsammans att ge tabletterna. Kalle höll återigen och jag försökte få i tabletterna, som var lite uppblötade då Kalle försökt locka Tudor med hans favoritmat - innandömet av en gurka. Så det var inte alls lätt att försöka få i honom tabletterna. Som om jag behövde ytterligare en utmaning.

Efter trixande, kloklippande (naturligtvis) och en stor portion bestämdhet från min sida lyckades vi.
Imorgon tänker jag prova med torra tabletter. ;) Dock är han en mästare på att t o m svälja (flera ggr) så att man tror att han svalt tabletten. Så när man släpper honom låter det pllllbb och så ligger tabletten på golvet. Så man kanske skulle prova med att ge honom tabletten och sen ha vatten i sprutan så att han måste skölja ner den. Hmmmm...det tål att tänkas på.

Denna lilla beskrivning
är inte alls långt ifrån hur vi har det. ;)

Har fått en del pysslat idag. Jag är mycket nöjd med min insats.
Dessutom har jag gjort ett träningspass. Därmed har jag tränat två pass denna vecka samt varit ute och promenerat en timme. Inte alls illa. :) Men gissa om det känns i musklerna ikväll. Ett riktigt hårt pass var det också, så jag kan tänka mig hur det kommer att kännas imorgon. :)

Jag tänkte avslutningsvis visa ett av alla de kort jag gjort med BoBunnypapper. De papper jag valt att arbeta med är mestadels vinter- och julpapper, men jag tycker de går utmärkt att använda nu så länge det är snö och kallt.

Dagens kort är detta.


Det är ett och samma papper som jag använt, förutom swirlen. Den är från ett annat BoBunnypapper. Så otroligt vackert och lätt att använda med alla dess vackra detaljer.
Texten är embossad med chokladglitter.

Sov nu gott och ha en bra, mysig och avkopplande söndag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!