17 jan. 2010

Firarhelg

Igår firade vi vår gode vän Niklas (andra hälften av Norator), som fyllde år. Till honom hade jag gjort ett kort och på eftermiddagen var vi på Ikanohuset för att bl a köpa en present till honom. Det blev ett presentkort i bokhandeln.

Vidare var vi där även för att leta jeans till mig samt ändra abonnemangsform på våra mobiler. Ändringen gick smidigt och bra och vi borde få ner kostnaderna på våra mobiler ganska rejält nu. :)

Att leta jeans var betydligt värre. Vi gick in i samma klädaffär där jag hade köpt min älsklingsjeans för ca ett år sen. Vandrade till avdelningen för större storlekar och till jeansen. Och eftersom de jeans jag har nu är för stora eftersom jag gått ner i vikt sen jag köpte dem, tänkte jag i min enfald att jag kunde ta en storlek mindre. Vi tog ett par som såg ganska lika ut de jag redan har (och hade på mig för att kunna jämföra), samt några andra par i samma storlek bara för att prova.

In i provrummet och av med väska, jacka, skor och byxor för att sen prova jeans. Trodde jag. Nääää så enkelt var det ju naturligtvis inte. Inte ett enda par av de vi hade tagit gick på mig. De kom till troskanten. Sen var det totalstopp. Jag dubbelkollade storleken och det skulle stämma. Kalle fick springa bort och ta samma storlek som mina nuvarande jeans och jag försökte få på mig dem. De kom inte mycket längre upp än några få millimeter. Behöver jag berätta att jag vid detta laget var ganska arg och irriterad på företaget? Nej, jag misstänkte det. Jag var så arg så jag kokade. Jag kunde inte låta bli att jämföra mina nuvarande jeans med samma storlek i de jeans som Kalle hämtat. Det var jättestor skillnad. Det skillde flera cm i höjd på midjan samt över stussen. Och det var ändå samma märke. Deras egna märke. Och på de nya jeansen stod det att det var "normal waist". Jo men visst.
Hur man lätt får en kurvig kvinna att må dåligt och bli ledsen och känna sig för stor. Jag kunde inte ha ett enda par av jeansen. De var gjorda för kvinnor som var längre, inte rundare. Hur kan man ändra byxor så radikalt?
Okej om jag hade haft samma vikt eller gått upp i vikt, men inte ska man väl behöva känna så om man gått ner och då faktiskt flera kilo. Jag tycker inte det är klokt.

När vi hängde tillbaka jeansen såg Kalle att det fanns andra jeans som hängde på en ställning. De skulle hålla in magen och lyfta stussen. De kanske kunde funka, sa han. Men när jag såg att de kostade ytterligare 100:- än de andra jag provat svarade jag bara att jag ville lämna affären. Han förstod mig och vi gick.
Så jag kan glömma att hitta jeans där igen som passar mig.

I provrummet hade jag dessutom provat ett par gråmelerade byxor i samma storlek som jag haft i väldigt många par innan och som stämmer med dagens storlekar. Men även de var för små upptill, men var 1 dm för långa i benen. Så även de var gjorda för "smala" kvinnor med låååååånga ben.
Tack o lov hittade jag gråmelerade byxor i butiken brevid. De var nedsatta till 99:- paret så jag köpte tre par. Jag har ju förstått att jag måste passa på att handla när jag hittar byxor som passar.

På kvällen var vi hos Niklas med familj och lagade mat, myste med barnen och spelade Wii i flera timmar. Det var jättemysigt. Deras pojkar är så gosiga. De vill gärna sitta i mitt knä och kramas gärna. Så mysigt. :) ♥

Och här är kortet Niklas fick.


Har själv gjort bakgrundspappret.
Splatterstämpeln med klockan är från Stämpelboden.
Grattis från Inkido - inköpt på Scrapbutiken.
Bakgrundstext från Pysselmyran (tror jag) eller Stämpelboden.
Blommor och pojke från Magnolia.
Swirlar från div pkt från Autumn Leaves.
Bakgrund och pojke är färlagda med distresser.
Håret, vingarna och strumporna fick 3D-lack.
Datum och ålder är stämplat med "rullstämpel" från Magnolia.

På baksidan hade jag bl a gjort denna lilla skylt där jag embossat ett litet sött djur (valt med omtanke eftersom han är äldst i vårt lilla gäng). :)


En liten dinosaurie som står framåtböjd och tittar fram mellan sina ben. :)

Nä, nu ska jag väcka Kalle. Han måste upp nu så vi hinner i tid till dagens firande, ett dop. Vill inte ge mig ut idag meda tanke på hur mycket det blåser, men det är inte mycket att göra åt. :)

Ha en trevlig söndag och jag är imponerad om du tagit dig ända hit och orkat läsa om mitt gnällande.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!