7 nov. 2009

Lördag igen där det är tänkt att jag ska hinna mycket

Om tre veckor är det första advent. Då ska vi ha adventsfika. Och inför det är det en hel del som behöver göras, förberedas, fixas. Så det är hög tid att fixa det nu.

Men först tänkte jag berätta att jag hade en lång, men jättebra dag igår. Fick beröm av min kursledare. Hade sen en produktiv dag i butiken där jag fortsatte med min adventskalender. Jag lyckades dock riva mig ordentligt nedanför tummen så jag är ganska öm även idag.

Efter stängningsdags gick jag, Petra, Jonny och Kalle en rask (för mig iallafall) promenad  på ca 30 min i regn. Jag var jättevarm. Jag och Kalle bytte om för att sen köra ner till centrum för att träffa Niklas. Vi gick till Yogi och åt middag för att sedan bege oss till L'Orient, där Kalle och Nilkas skulle vara DJ's. När vi kom dit var det lindydans och vi försökte förbereda så gott vi kunde med planscher och annat.

De spelade mellan 23 och 00 och det gick jättebra. Vi stannade sen till 01.45. Då var vi bra trötta.

Idag har vi varit hos veterinären på Jägarvallen för att vaccinera katterna. Det ska man ju göra en gång om året så det gör vi.  Och de har nyligen börjat med lördagsöppet igen, vilket vi uppskattar jättemycket. Och det berättade vi även för sköterskan. Det är viktigt att man visar sin uppskattning, tycker jag. Man vet ju själv hur glad man blir när man får uppskattning. :)
Dock var det inte roligt att åka dit eller hem. Mysan sprang omkring i sin bur när jag bar henne så det var väldigt svårt att hålla henne. Tudor förstod att något vad på gång när jag skulle hämta honom så han försökte gömma sig under badrumsskåpen.
Sen var det världens liv i bilen. Kalle körde, Tudor satt i passagerarsätet (han är lite lugnare då). I baksätet satt jag i mitten och hade Mysan på vänster sida och Duracell på höger sida.
Det var liv från det vi satte oss i bilen. Alla tre jamade och det lät mer och mer olyckligt. Ett tag var Duracell mer eller mindre panikslagen. Jag försökte lugna dem, men det gick inte. Stackars Kalle hade det inte lätt. Halvvägs till veterinären hade han tre katter som var stressade och tokjamade samt en fru som grät och hade ångest för att katterna mådde dåligt. Jag mådde så dåligt som utsatte dem för att åka bil när de hatar det så mycket.

Allt gick bra hos veterinären. Duracell gömde ansiktet under handduken och trodde att ingen såg henne. När veterinären precis skulle sticka henne, tittade hon upp med stora ögon, men låg snällt still. Lilla sötnosen ♥. Mysan var jättenyfiken och hade gärna kunnat undersöka hela rummet. Så henne fick vi hålla kvar på undersökningsbordet. Tudor låg där i lugn och ro i sin bur när han fick sin spruta.

Väl hemma igen har jag flyttat en motionscykel, som stod under trappan, till altanen. Jag var trött på att den var i vägen, snodde ljus och inte användes.
Jag har börjat vika tvätt som ska upp.
Jag hoppas vi kan få ut badkaret till garaget. Vi ska försöka sälja det då det är för litet för Kalle och det är lättare att duscha genom att bara gå in i vår dusch som det är nu.
Sen är det tvätt som ska strykas - dukar, bordsunderlägg, m m.
En brasa är tänd i kakelugnen. Jag älskar verkligen vår kakelugn. Sprakandet, lukten, värmen.

I torsdags mailade jag Pema.cc, som jag beställde min Epic 6 av. Jag förklarade mitt problem för dem. Ett antal timmar senare fick jag följande svar:
"QuicKutz vill att du själv tar kontakt med dem och beskriver ditt problem
för dem så att de kan åtgärda felet.
Kontakt sker via QuicKutz Customerservice, med den följande mailadressen:"

Så jag fick själv sitta och komponera ihop ett mail på engelska till Quickutz där jag dessutom bifogade bilder på hur den ser ut. Detta mail skickade jag i torsdags kväll, och har naturligtvis inte hört något från dem än.

Jag tycker det är dålig stil att jag ska behöva kontakta dem själv. De förutsätter att jag som kund kan skriva på engelska och förklara vad det är för fel på en produkt som visserligen är QuicKutz's, men som är köpt av ett svenskt företag. Att förutsätta detta tycker jag är oförskämt. Vad skulle jag göra om jag inte kunde det hade de tänkt sig? Inte få någon hjälp alls? Nöja mig med att få en produkt som inte fungerar till 100%. Idioter. Jag hade varit mäkta irriterad även om det hade varit så att det hade gällt att jag skulle kontakta tillverkaren om denne var svensk.

Det känns som att Pema avsäger sig allt ansvar och inte vill hjälpa till. Jag vill ju ha hjälp och en platta som funkar och då anser jag att det är återförsäljarens ansvar att se till att ge mig det, så får de skicka produkten/produkterna vidare själv. Men nu är det jag som får fixa allting själv medan de inte gör ett skit och är bara glada för pengarna. Så där lär jag aldrig handla mer igen. Det kändes inte alls serviceminded.
Om jag t ex köper en DVD (eller annan pryl), som inte fungerar helt direkt efter inköp är det affären jag köpt den hos som jag kontaktar. Det enda jag kan komma på där jag kontaktar tillverkaren är när det är livsmedel som haft något allvarligt fel och som ställt till en massa skit (vilket tack o lov händer väldigt sällan).
Blir skitarg och irriterad på sådana företag. Så det stället kan jag inte rekommendera. Maskinen var billigare, men jag hade nog hellre betalt mer och fått service och hjälp istället.

Här är bilderna jag skickade.

Det ser väl inte normalt ut?! Det ser så illa hopklistrat ut. Och jag är mer och mer övertygad om att det över huvudtaget inte ska sitta någon platta alls där med tanke på att det blir jättetrögt att köra igenom QKdies. Och jag har tittat på bilder på just denna ljusgrå cutting platform och ingen annan har någont sådan extraplatta på sin.


Här ser man hur cutting mat är böjd (den transparenta plattan). Då har jag använt den totalt 4 gånger och vänt på plattan efter varje gång, precis som man gör till Cuttlebugen. Är det någon annans platta som såg ut så här efter 4 gånger? Ok att de blir lite böjda. Det vet jag ju att B-plattorna till Cuttlebugen blir och därför ska man ju vända plattan efter varje gång man använt den. Men denna platta är mer böjd än vad mina B-plattor är (efter snart ett års flitigt användande), och det säger en del tycker jag.En annan vinkel på cutting mat.Idag tänkte jag visa ytterligare ett av vintagekorten jag gjorde till Prickiform till Göteborgsmässan.
Det blev ett grattiskort.

Underbara stämplar rfrån Prickiform. De kommer att användas flitigt. :)


Det blev ett väldigt långt inlägg och mycket gnäll, ilska och frustration. Förlåt för detta, men jag behövde få ut det.

Ha nu en mysig lördag. Det ska vi ha. Just nu ligger min älskade Kalle och sover i soffan här i vardagsrummet. Duracell ligger i "sin" skinnfåtölj. Tudor ligger med största säkerhet kvar i ena gungstolen i pysselrummet och Mysan har nog gått och lagt sig i Kalles säng.
Själv ska jag ta ett stort glas vatten. Sen ska jag göra en att göra-lista över förberedelser inför advent. Sen får jag fortsätta att vika tvätt. Och orkar jag ska jag försöka få ännu mer gjort. :)

Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!