5 nov. 2009

Jobbar med måndagens demning & funderingar kring min Epic Six

Idag har det snöat här hemma. Precis hela dagen. Mer eller mindre intensivt. Det har varit jättemysigt tycker jag. Jag älskar när det snöar. Tyvärr lade det sig inte, men det kanske bara är bra.

Har inte mått bra alls idag så det har varit en lugn dag.
Har dock provat min Epic Six, men är väldigt konfunderad.
När jag har tittat på div YouTube-filmer samt på t ex Stämpelgårdens inlägg i deras blogg om maskinen, ser den ljusgrå cutting plattformen inte ut att ha någon transparent plastplatta fastsatt ovanpå sig. Men det har min. Detta gör att det blir supertrögt att stansa och cuttingmat (plastskivan man har överst) blir oroväckande böjd när jag kör den genom maskinen.
Har jag missat att göra något? Är det fler som har en sådan plastplatta på sin ljusgrå, eller är det bara jag? Jag har mätt den som sitter fast och får den till att vara 1 mm tjock. 1 mm gör väldigt mycket när man kör dies kan jag tala om. Så just nu är jag lite försiktig med att använda min, vilket är väldigt tråkigt.

Och så har jag suttit en del med förberedelser inför måndagens demning av Mementodynor och Mementopennor. 24 färger finns det totalt, både pennor och dynor. Jag provade på att använda dynorna lite i somras på Prickiformdagen så jag är inte helt ovan vid dem.
Så nu sitter jag och färglägger på olika sätt med dynor och pennor för att visa skillnaderna samt för att man ska kunna se hur färgerna ser ut. När man köper dynor tycker jag personligen att det är viktigt att se hur färgerna ser ut i verkligheten och inte bara på förpackningen, för detta kan skilja en hel del. Dock måste jag säga att de lyckats bra med färgerna på dynlocket, och det är jättebra.

Jag har några varianter till att färglägga. Dyna+pennskugga t ex. Och det finns säkert fler olika variationer och tekniker med pennorna och dynorna. Men jag har ju några dagar på mig att prova samt måla.

Idag postade Kalle korten till våra fäder. Jag gjorde klart pappas inatt och sen gjorde jag och Kalle tillsammans kortet tills hans pappa. Så nu borde ju korten hinna fram till fredag tycker man.

Jag tänkte avslutningsvis visa ett till av de vintagekort jag gjorde till Prickiform och Göteborgsmässan, som var för någon vecka sen. Samtliga stämplar är från Prickiform.

Ängel, stjärnor och granbård har fått vattendyna och sen olika färger av perfect pearls.
Formen är från Spellbinders.
Kantstansen är från Martha Stewart.
Kortbasen är kvistpapper, ett underbart papper att arbeta med.
Tyvärr vet jag inte vad pappersserien heter, men den är även den helt underbar med sina mönster och färger. Och dessutom finns serien även i rött och vitt. Den hittade jag på Karlstadmässan så den var jag bara tvungen att köpa. Tack Katarina för att du introducerade papperan för mig. :)


Detta är då insidan av kortet.
Ett tårtpapper har jag smyckat insidan med. Jag funderade en stund på hur jag skulle kunna få in band i kortet på ett lite annorlunda sätt och tyckte att min lösning blev både snygg och annorlunda. Men jag kan tala om att det var himla pilligt och det tog en bra stund att komma runt hela. Även banden kommer från Prickiform.
För att lättare kunna sy fast tårtpappret tejpade jag fast det först. Sen blev det en bred sicksacksöm med beige tråd. Jag var ganska överraskad när jag var klar hur jämnt jag hade fått sömmen. Ibland överraskar man sig själv. :)En närbild på hur det ser ut.
Och vilken stämpel är perfekt att använda när man har en ängel med på kortet? Jo "I believe in Angels", från Prickiform. Hur underbart tänkt är det inte?! :) Tyvärr syns det lite dåligt här på fotot eftersom det är perfect pearls, därav det lite glittriga.
Till sist satte jag det vågiga bandet lite snett ovanför stämpeln. Eftersom det var Rosa bandet-kampanj i oktober blev jag inspirerad och gjorde därför bruna bandet. :)

Nähä, om man skulle gå och lägga sig kanske. Jag känner att kroppen behöver vila. Är lite öm i hela kroppen och har en osynlig 10 kilossten på bröstkorgen.

Sov gott och ha en härlig torsdag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!