15 nov. 2009

En jättefin present och en ny dator

Det har varit lite tyst här från mig. Det beror på att min laptop inte mått bra alls på flera sätt. Så därför åkte vi igår kväll och handlade delar och satte ihop en ny dator. Denna gång en stationär. Man får mer för en stationär för samma summa. Och min laptop var alldeles för slö dessutom.
Tanken var att Kalle skulle sätta ihop den idag (från scratch), men 23.10 igår kväll tyckte jag att vi kunde väl börja iallafall. Och nu har jag alltså satt ihop en dator för allra första gången. Tidigare har jag bara bytt RAM-minne. Kalle läste och jag fixade. Och ibland läste jag och Kalle fixade när det gällde att ha lite mer muskler. Två timmar tog det oss att bygga ihop den. Gissa om jag är stolt. Det var skithäftigt att sätta ihop den och det var inte så svårt heller som jag trodde det skulle vara.

Och idag har vi installerat Windows 7 på den (efter mycket krångel). Någon ny skärm har jag inte. Det får vänta tills efter nyår. Det kostar en del och vi har tänkt att satsa på en ordentlig och som är färdigkalibrerad - framför allt om jag kommer in på Photoshopkursen, vilket jag hoppas på. Så nu kör jag med en av skärmarna som Kalle haft till sin musikdator.
Under tiden försöker jag flytta filer från laptopen och rensar den samtidigt.

Igår fick jag en helt underbar present av Petra (och Jonny tror jag) från Scrapbutiken - bara för att jag är deras inspiratör och för att jag (som de sa) finns. :)


Samtliga ovan fick jag. Jag blev så glad så tårarna kom (jag är mycket känslig).
Jag gick och var så glad så glad sen. Jag var glad innan dess också. :) Så nu blir det ännu fler härliga motiv på årets julkort. :) Förberedde kort inför en kurs Petra skulle ha på kvällen. Jag hoppas det gick bra.

Och idag har vi varit barnvakt i ett par timmar. Grannarna kom över och såg så otroligt trötta ut. De har varit sjuka nu ett tag och då även lille M. Så vi tog M och föräldrarna gick hem igen och lade sig i någon timme. M satt i babysittern och tittade på mig och Kalle när vi fixade i pysselrummet. Det var underhållande en liten stund. Tudor var också lite intressant. Men ganska snart var M jättetrött och ville så gärna sova, men spjärnade emot så mycket han bara kunde. Han höll på att somna säkert fyra gånger i babysittern, men precis när han skulle till att somna ryckte han till varje gång och satt sen och sprattlade och blev lite ledsen. Så det var bara att ta upp honom och vagga honom till sömns i famnen. Och då somnade han. Lille plutten. Dock fick jag sitta med honom för att han vaknade till så fort jag skulle lägga honom ifrån mig. Så det var bara att sitta där och koppla av i gungstolen.

Det låter säkert jättetöntigt, men jag var stolt över att grannarna tycker att vi har så bra hand om lille M att vi får passa honom. Och jag är så nöjd som alltid lyckas få honom att sova när jag har hand om honom. :)

Har inte fått gjort fler julkort än de tre jag gjorde innan i veckan. Dock har jag annars röjt undan i pysselrummet så nu är här jättefint. Mycket ledigare och finare. Det känns bra. Imorgon ska jag stryka en hel del och badkaret, som står i grovköket, ska tömmas på saker och ska ut i garaget. Vi ska sälja det så innan det åker ut ska vi fotografera det. Ett jättesött med lejontassar med högre kant i ena delen.

Nä, nu blir det att fortsätta här och få iordning. Ska installera min Bambooplatta på den nya datorn och även få in samtliga skrivare och annat praktiskt i datorn.

Armen är förresten mycket bättre. Är bara lite öm nu och det kan spänna till när jag ska lyfta armen högt. Så det är skönt att det är mycket bättre. Sover mycket bättre med.

Ha en fortsatt härlig helg.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!