1 okt. 2009

Lussebullar och pepparkakor gjorda

I eftermiddags satt jag och rullade lussebullar.
Och innan någon idiotförklarar mig vill jag tillägga att detta var i Fimolera och inte riktiga lussebullar. DET är det alldeles för tidigt för. :)

89 stycken blev det totalt, 12 av dem blev inte brända. Eller brända ska jag inte säga, utan bara konstigt missfärgade. Jag hade koll hela tiden på ugnen. Men på mindre än 10 sekunder började de bli glansiga och sen blev de jättemörka och då hade de varit inne i 7-8 minuter på 125°.
Mycket märkligt. Blev ganska ledsen när jag kämpat så länge.
Det kan ha att göra med att Fimoleran mer eller mindre firat sin 10-årsdag här hemma.
Lite pepparkakor av brun lera gjorde jag också. De klarade sig fint (eller så ser man inte det brända. De är också väldigt glansiga).

Ikväll gjorde jag ett nytt försök. Över 20 st fick jag ut av den bit lera jag hade kvar. Istället för att köra dem i den lilla ugnen, som jag gjorde i eftermiddags, blev det nu istället i den stora ugnen, på strax över 100 grader och låååångt ner i ugnen. Och denna gång var de inne i 15 min. Sen vågade jag inte längre. Under tiden rengjorde jag hela utsidan av ugnarna och vreden. Tudor kom och höll mig sällskap och undrade lite över vad det var vi satt och tittade på. Men han tröttnade efter någon minut och kollade istället runt i resten av köket. Dock höll han sig i närheten av mig hela tiden. ♥

Denna gång blev de jättefina. De har fått svalna lite och fått lite brun versacolor på sig samt svart pearl maker. Så nu ska allt bara torka. :) Imorgon när de torkat ska jag ta foto på dem och visa.
Idéen har jag tagit från Mariante/Hoppetossa.

Kalle var supergullig och köpte överstrykningspennor till mig idag, samt små post-itsremsor (han vet att jag gillar sådana). Så imorgon blir det att plugga ekonomi. :)

Sov gott & ha en underbar torsdag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!