31 okt. 2009

LO-träning

Godmorgon på er alla!

Tack för värmande ord här i kommentarerna, på Facebook, mail och telefonsamtal.
Det piggar upp så mycket och får mig att må mycket bättre. Sen kan astmasprayen ha viss effekt också. ;)

Jag har lite lättare att andas nu, men jag är trött och hängig. Trots detta pluggade jag igår. Det gick bra.
Efter det var det runt om till Scrapbutiken där jag fixade inför röstningen till oktobers månadsutmaning, som börjar idag. Så gå gärna in och rösta. Ju fler som röstar ju mer spännande blir det.

Jag pratade även med PrickiformKatarina. Hon och Lisa är idag i Roskilde på julpysselmässa. Jag hoppas ni har det jättebra tjejer och att de underbara julstämplarna gör lika stor succé där som de gjort här. :)

Idag ska jag börja med fars dag-kort till min älskade pappa samt till svärfar. Våra föräldrar får alltid kort när det är mors- respektive fars dag, och så även i år naturligtvis. Jag har en ganska klar uppfattning om vad jag vill ha på korten, men inte helt hur de ska komponeras ihop. Men det blir nog inga större problem. :)

Och sen ska jag fortsätta att färglägga julmotiv som jag stämplat upp. Jag är långt ifrån klar med uppstämplingen eftersom jag ska använda lite olika tekniker.
Kalle ska dammsuga nedervåningen idag och jag ska leta fram vår "halloweenduk" som är svartglansig med silverstjärnor. Den ligger alltid framme på halloween. Min lilla SIAhäxa som sitter på en pumpa kom fram igår. Hon är så söt så hon kommer att få stå framme lite till efter denna helg.

Tydligen är det grannens dag idag. Det har jag fått lära mig på "Ring så spelar vi". Och så verkar det som om din inhoppande producenten sagt till alla som kommer fram ska önska fråga nr 40 till Lisa. Lite annorlunda mot vanligt. Hur och om vi ska fira grannens dag har jag inte bestämt än. Om systerbarnen där åker hem idag kan vi uppvakta lite med middag ikväll eller något liknande. De behöver få koppla av lite efter en vecka med tre barn på 2 månader, 2 år samt 4 år. Jag avundas dem inte.

Men nu ska jag komma till vad jag egentligen skulle skriva.
Jag är egentligen en kortmänniska. Jag har ju istort sett bara gjort kort. Layouter har kommit i skymundan. Men sen jag började som inspiratör hos Scrapbutiken har jag gett mig den på att utmana mig och börja göra fler LO's.
Och sen i måndags har jag varje måndagkväll demning och i måndags var det Tim Holtz masker samt perfect pearls som jag demade. Efter varje demning har jag tänkt att göra saker av det jag demat på måndagen. Av dessa saker ska en sak bli till en LO.

Här tog jag Tim Holtz swirlmask och lade den på bordet.
Tog ett papper, lade det ovanpå masken där jag ville ha det, tejpade fast pappret på några ställen så att det skulle ligga still. Sen tog jag en liten vit sandpapperskub och skrubbade lätt ovanpå masken. Pappret förtunnas då där masken ligger och det vita grundpappret kommer fram. Tufft tycker jag.
Sen rev jag kanterna och chalkade dem för att få samma slitna look.LO'n finns att titta på i Scrapbutiken och kommer att stå där ett litet tag.
Jag har själv hittat på skissen.
Den söta katten på bilderna är vår egen Tudor.
Dock ser jag att texterna jag klistrat ihop inte syns så bra.
Den övre har jag tagit närbild på.Här ser man lite av swirlen och texten syns avsevärt bättre. Bokstavsstickers från Adornit. Jag tycker de är sååå fina, så det är tur att jag köpte några ark. :)

Pappersblomman har jag själv gjort utifrån en tutorial från StampARTic.
Jag har använt div stansar för att få de söta mönsterna på blombladen.
Katten är från Cuttlebug som jag stansat ut i div gråtoner och en rosa nos. En söt kissemiss tycker jag. Kunde inte motstå att köpa den eftersom vi har tre små missar.

Här är även ett blad, som även det är från Cuttlebug, som jag stansat och embossat på svart papper. Visst är det ett snyggt blad?!
Sen har jag tagit vattendyna över hela bladet för att sen ta guld, coppar och grön perfect pearls och borsta på. Jag började utifrån och gick inåt - hela tiden med små cirkelrörelser.
Det blir så otroligt effektfullt med perfect pearls på svart papper.
Här är ett annat blad. Det gjorde jag i måndags. Detta ovan gjorde jag hemma i onsdags.Här stämplade jag först lövet med vattendyna för att sen ta perfect pearls.
Efter det tog jag lämplig storlek av löv från Spellbinders (kommer i 3-pack) och stansade samt embossade det.
Tog vattendynan igen och chalkade kanterna och tog sen perfect pearls igen och borstade in kanterna.
Både detta och lövet på min LO är helt underbara tycker jag och man kan använda dem så mycket nu när det är höst och det är så underbara färger ute i vår vackra natur.
Till sist vackra mullberryblad från Prima. Och naturligtvis kunde jag inte låta dem vara som de var, fastän de är jättefina. Jag tryckte dem mot vattendynan och tog perfect pearls guld och borstade in. Och så hade de fått ännu mer liv. :)


En annan LO jag gjort är en LO som ligger i glasdisken i Scrapbutiken. Jag rensade ur lådorna samt uppe på disken. Och för att få fler besökare till deras blogg gjorde jag denna LO.Eftersom det går i rosa hos dem var färgvalet klart. Men ville ha något som bröt lite och det blev då brunt. Brunt och rosa är så fint ihop.

Här är också pappersblommor som jag gjort efter tut hos StampARTic. De är så roliga att göra och blir så personliga och fina tycker jag. Jag har stansat, stämplat och torrembossat de olika delarna.

Texten är utstansat från ett av de många alfabet som finns i Scrapbutiken. Det är ett av Cuttlebugs egna alfabet.

Kanterna på det brunprickiga pappret är stansat med kantstans från Fiskars.

Bannern har jag själv gjort. Den är väldigt enkel att göra. Sen är det jag som skrivit själv.

Rosetterna gjorde jag m h a min Ultimate Pro från Crafter's companion.

Man får verkligen p
erfekta rosetter.

Och för att göra den större rosetten lite roligare använde jag två band samtidigt. För att få mer stadga klistrade jag ihop dem. Tejpen kom dock utanför det smalare bandet, så när rosetten var klar doppade jag den i glitter och vips blev det som en ny rosett. :)


Nä, nu har jag väl svamlat klart tror jag. Ska väcka Kalle och sen ta itu med farsdagkorten. Pappas först. :)

Ha en jättehärlig lördag, en alla helgons dag där vi minns de döda, en halloweenafton som blir lagom skrämmande. Själva ska vi nog se några klassiker som "Nightmare before Christtmas" och favoriten "Rocky horror picture show". :)

Kram på er

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!