5 okt. 2009

* Dagens kort, eller gran *

Godmorgon.
Solen är äntligen uppe (steg upp 06.35 och då var det mörkt här). Som det ser ut nu kan det nog bli en fin dag. Men man vet aldrig. :)

Gjorde frukost till Kalle och mig. Vi har blivit riktigt duktiga med ordentliga frukostar nu här. Havregrynsgröt (med mjölk och sylt visserligen) och mackor med minst två olika sorters grönsaker. Till detta Brämhults juice. Den ska tydligen vara extra "nyttig".

Packade ner lunch till honom och sen åkte han med grannen idag så att jag kan komma in till sta'n i eftermiddag och gå min ekonomikurs. :)

Har precis duschat i lugn och ro och hade tänkt ta och sy till band och fästa dem på våra fina, beigevitrandiga dynor som ska sitta på matsalsstolarna. De har ju bara legat i en påse i några veckor och väntat. Visserligen hittade jag inte banden förrän igår kväll, men ändå. :) Så det ska äntligen bli gjort. Skönt.

Jag hade överraskande många besökare här igår, men ingen kommenterade. Det är naturligtvis inget tvång, men det hade ju varit kul om någon skrev något. Man behöver ju inte gilla det. Man kan komma med kritik, så länge den är konstruktiv.
Själv försöker jag faktiskt vara "duktig" och skriva något litet när jag varit inne och besökt en blogg. Detta eftersom att jag vet att man uppskattar att få kommentarer.
Nåja. Nog gnällt om det.

Dagens kort. Hmmmm....vad ska jag välja?  *letar*
Ok. Det blev inget kort precis. Men dock pysslat. Gjord i fredags hos Scrapbutiken.
Det blev en gran.
Fyra olika gröna papper. Två gröna cardstock i olika nyanser och två gröna julpapper från Inkido.
Jag letade fram ett lämpligt hjärta (detta är från Bosskut) och stansade ut på Cuttlebugen så mycket jag kunde få ut på varje papper. Skar för papperna i lagom breda remsor i förhållande till hjärtat och stansade.

När det var klart chalkade jag kanterna  - först med en beige ton (på hälften) resp grön (på andra hälften) och sen med en mörkbrun. Detta för att få lite mer liv.

Jag började med toppen och jobbade mig ner. Tog papperna i samma ordning hela tiden. Använde gluedotsliknande fast detta var i remsor som man drog av hur mycket man skulle ha.
När jag satt ihop hela granen förstärkte jag den lite med vanlig tejp på baksidan.

Istället för vanligt glitter blev det här grönt garnglitter.


Julkulorna är en stämpel som jag sen embossat med pärlemosilver.
Ovanpå det har jag svampat med distresser (aged mahogany och faded jeans).
Sen en silvertråd och fästa bakom julkula och upp mellan några "grenar". :)
Och skiftningarna som du ser i kulorna är inte ljuset eller blixt. Det är jag som målat det så för att försöka få dem mer 3D-aktiga.

Stammen är egentligen en stor tag som Petra hade liggande, men som inte användes. Det är från Inkidos förra julserie tror jag. Perfekt som min stam. Behövde bara chalkas lite. :)

Och sist men inte minst en stjärna/snöflinga högst upp i granen. Snöflinga från Cuttlebug som jag även torrembossat (tillkommer i förpackningen). Den fick sen lite perfect pearls på sig för att skimra lite.

Stor blev den. Minst 40 cm skulle jag gissa på. Men det var tanken med det också. Den ska vara stor.Nä, nu ska symaskin, dynor och band fram. Sen ska det sys här så att de kan komma på. Jag vet att Duracell (äldsta kattflickan) gärna gillar att ligga på matrumsstolarna men inte utan dyna. Så hon kommer att bli glad. :)

Ha en härlig måndag.
Kram

P.s Och lämna gärna en liten kommentar. ;)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!