4 okt. 2009

Bröllopsserien jag gjort

I fredags efter kursen gick jag till Petra och Scrapbutiken. De ligger ju så förträffligt nära varandra så det tar mig en minuts promenad. :)

Då hade jag med mig den lilla partykameran och tog foto på bröllopsserien, eftersom mobilkameran suger (och lite till). Nu är inte partykameran den bästa heller om man jämför med våra större kameror, och belysningen var inte den bästa eftersom jag väntade till lite för sent på eftermiddagen att fotografera, men de är ändå bättre än de första bilderna jag tog.

Dessa visas upp idag på bröllopsmässan i Söderköping (inget annat) tillsammans med fyra andra serier som Petra gjort. Det ska bli kul att se fotona därifrån sen. :)

Nyckelorden var: vitt, guld, rött och rosor.Detta är inbjudningskortet. Kortstommen är ca 15*15cm och öppnas uppåt.

Man kan se längst ner på kortet att det är präglat. Det är rosor som är på. Ett underbart papper.
Guldlinjerna har jag ritat med embossingpenna (m h a linjal) och sen embossat med guldpulver. Vilken tid det tog! Jag var liiiite trött på att embossa till sist. :)

Det är meningen att textstämpeln ska vara lite diffus i din stämpling. Jag ville inte att det skulle bli perfekt och klarrött utan ha mer lite gammal känsla över sig. Både text"tagen" och den röda bakom är utstansade med punchar. Bådas kanter är naturligtvis chalkade. :)

Rosorna valde jag lite mörkröda som den fått rött glitterlim, vilket förhöjde kortet oerhört.


(Nu kom jag på att jag inte tagit foto på insidan med partykameran så ni får hålla tillgodo med mobilbilden).
Inuti kortet är det en ficka där man kan sätta informationen om vem som gifter sig, datum, plats, m m.

Jag punchade ut två cirklar i scallop. Båda cirklar har fått samma textstämpel, men den röda har fått det med vattendyna och den vita i samma röda som textstämpeln på framsidan.

Chalkade kanter.

Den vita kortstommen är lite randig i strukturen, men mobilkameran har förstärkt det ytterligare.
Väl på bröllopsmiddagen står dessa placeringskort.
Jag mätte ett annat placeringskort och skar ut i samma storlek. Det är samma papper som på framsidan på inbjudningskortet (med reliefrosor).

Jag har embossat guldlinjerna här med och rosorna har fått rött glitterlim de med.
Männens placeringskort har fått den lodräta linjen på höger sida istället. Nu i efterhand har jag kommit på att det ska vara tvärtom - att kvinnorna ska ha den lodräta linjen på höger sida och männen på vänster. Så ser man vilka "par" man sitter i. :)

Namnen skrev jag med kalligrafipenna. Det var inte lätt eftersom det kommer upp-poppande rosor med jämna mellanrum. Därför är det inte helt jämnt.

Här är mobilbild med två stycken. Jag gillar kamerans fokus. :)Och på bröllopsmiddagarna brukar man ha program där det står sångtexter, info om brudparet, info om gästerna och annat kul.

Jag valde att göra programmen av ett helt papper på 30,5*30,5 cm och scorade i mitten.
Embosade guldlinjer längst ner och vid vikningen.

Samma punchade papper och storlekar som på inbjudningskortet. Namnen har även dessa blivit skrivna av mig förhand. När jag och Petra diskuterade &-tecken tyckte hon att en G-klav kunde vara rolig, så det blev det. Detta är alltså medvetet av oss. :)

Den röda punchen bakom namnen har fått vattenstämpeltext (samma som på insidan av inbjudningskorten) men det syns inte här.

Amor-stämpeln fick vara med även här och glitterlim på rosorna naturligtvis. :)
Ett vitt sidenband sitter sen längs hela vikningen och är tänkt att hålla alla papper på insidan på plats.

Glömsk som jag är har jag glömt att ta foto på insidan. Så jag får berätta istället.
Inuti har jag satt ett rött cardstock (samma som de röda puncharna). Detta är tänkt som första- och sistasida i programmet. Jag gjorde inget med det men vill och orkar man kan man kantstansa sidorna och sen chalka dem. Det skulle bli väldigt fint tror jag.


Ja. Så blev de. De är mycket finare när man ser dem framför sig än på dessa bilder. Jag skulle t ex inte haft dem direkt på bordet utan lagt ett färgat papper under dem. Då hade nog färgerna blivit mer rätt. Men men. Man lär sig så länge man får lever. :)

Kortet till brorssonen är klart så det ska postas, men det får bli imorgon.
Jag har redigerat en hel del foton idag med min nya Wacom Bambooplatta, som är superbra. Man lär sig så lätt att använda den. Och precis lagom storlek för mig. A5. Att redigera fotona blev ännu enklare och roligare. :)

Nu ska jag fortsätta att pyssla lite här.
Ha en härlig söndag och hoppas solen skiner där ni är precsi som den gör här nu (fast det hade gärna fått blåsa lite mindre).

Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!