30 sep. 2009

Pluggar & skapar

Då var man "student" igen, eller vad man ska kalla mig. :)
I måndags började jag plugga ekonomi och ska göra så på halvfart till jul.
En hel del känner jag igen, men det tar ett tag innan hjärnan kommer igång i studymode igen. :)
Men kul är det.

Och när jag inte varit och pluggat har jag varit i Scrapbutiken som ligger i samma byggnad och pysslat.
Jag har skapat min första bröllopsserie utifrån orden "guld, rött, vitt och rosor". Det var jätteskoj att sätta ihop det och jag blev mycket nöjd. Tyvärr hade jag bara med min min otroligt superdåliga mobiltelefonkamera igår och de gör verkligen inte rättvisa av korten trots tappra försök att redigera i PS. :(
Denna serie består av fyra ex av inbjudningskort, placeringskort samt program.
Den ingår tillsammans med fyra andra serier som Scrapbutiken ska ställa ut på en bröllopsmässa i Falkenberg (om jag inte minns fel) i helgen. Det är fem dukningar som ska visas upp där och som de då fick uppgiften att skapa till.
Det ska bli jättekul att se hur det såg ut sen med dukning till. Jag hoppas det passar ihop. :)

Och igår efter kursen gick jag och satte mig hos Petra och var där tills Kalle slutade. På det viset slapp han ta buss eller tåg och jag fick lite sällskap OCH pysslade samtidigt. :)
Jag satt först och gjorde klart inbjudningskorten och sen gick jag på programmen som också skulle göras. Det gick bra. Mycket embossande har det blivit. :)

Och jag visade hur Spellbinders fungerar. Och jag fick se att det fanns nya dies. Jättefina löv och en lång ranka har kommit. En liten lathund skapades också eftersom det tar några gånger innan man kommer ihåg hur man ska göra.

Efter det fick jag utmaningen av Petra på Scrapbutiken att göra kort utifrån två jättefina julpapper. Det blev två julkort. Även dessa blev fotograferade med mobilkameran. Man kan väl ana hur de ska se ut, men de är mycket finare i verkligheten. Men jag ska ta med kameran och fotografera dem ordentligt på fredag efter kursen.Fiskars hörn och kantstans Vine har jag använt här. Passade fint även till jul tyckte jag.
Chalkade kanter.
En julkrans kan man skymta bakom texten, som är embossad med vinrött pulver.
Snöflingorna har jag stansat ut med Bosskut, chalkat och sen satt ihop i tre lager. De har sen fått lite perfect pearls på sig, men det syns inte här.
Här använde jag Spellbinders i två storlekar och chalkade kanterna. Att chalka har blivit som ett gift. Jag måste göra det varje gång. Jag kan inte sluta. :)
Dessa spellbinderspapper har sen satts ovanpå med 3D-kuddar för att bygga upp kortet lite.
Jag har stämplat en gran två gånger i två olika nyanser. Denna/dessa gran/granar finns bakom texten. Tanken är att även granarna bara ska skymta igenom lite, precis som kransen i förra kortet.
Texten är embossad med brunt pulver.
Jag hade två snöflingor över från förra kortet så de fick sitta på detta kort.
Blommorna är beiga och vinröda, men det syns inte alls här. De har fått guldglitterlim på sig.


Idag är jag ledig och tanken är att plugga och pyssla. Men jag hittar ingen överstrykningspenna och då blir det mycket jobbigare. Så jag ska ringa min underbara Kalle och höra om han kan svänga förbi en affär och handla de till mig. ♥
Så istället pysslar jag. Jag har torrembossat lite olika ramar som jag köpte hos Prickiform. De har sen fått färg och/eller glitter på sig. Lite olika. Jag ska se hur jag ska använda dem. Det blir nog lite kul. :)

Och förutom detta har jag grävt fram min Fimolera som jag köpte för 10 år sen. Jag håller på att rulla till lussekatter m m som sen ska in i ugnen och ska pryda en hel del av årets skörd av julkort.

Nu ska jag fortsätta här.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!