13 sep. 2009

Egen molnbakgrund

Jag har sett flera ställen där folk gjort sina egna molnbakgrunder och jag var naturligtvis tvungen att prova själv också.

Jag har själv ritat och klippt ut min molnmall. Med den här blev det ganska stora moln. Jag har tänkt att göra i olika storlekar m h a Spellbindersdies och mina olika mönstersaxar. Just för att kunna variera olika storlekar, kanske t o m på samma bakgrund.

Jag färglade med distressdynan Broken China.
Jag började med att prova att chalka/färglägga med Rangers fyrkantiga blender. Men jag lyckades inte alls bra när det skulle vara så små ytor och bli så jämt. De är, för mig, mer när jag ska göra egna bakgrunder.


Istället använde jag Prickiforms svampar, som kostar 25 kr för en förpackning på åtta svampar. Prisvärt tycker jag.
Där använde jag mig av utsidan av "tårtbiten" och färgade in. Använde cirkulära rörelser från mallen och ut över pappret.
Och glöm inte att ha något under pappret eftersom man färgar utanför pappret för att det ska komma ända ut i kanterna på pappret. Själv använder jag mig av teflonbakplåtspapper (eller vad det heter). Svamparna och även ink blendern glider jättebra på det när man ska in över pappret och det är dessutom väldigt lätt att torka av efteråt.


Resultatet blev så här:



Och nu håller jag på att göra ett kort av detta. Jag har kommit en bit på väg.
När kortet är klart kommer jag att lägga upp det här. :)

Ha en jättetrevlig söndag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!