24 sep. 2009

Årets första halloweenkort för mig

Halloween är inte något som firas i Sverige. Det är en amerikansk tradition.
Men ändå kan vi inte låta bli att ta till oss lite av den amerikanska halloweenkulturen, vilket inte gör mig något.
Jag gillar halloween.

Halloween, som inte ska förknippas med Alla helgons dag, firas/bör/ska firas den 31:e oktober, medan Alla helgons dag är en rörlig dag som infaller mellan den 31:e oktober och 6:e november. De innebär inte samma sak. För att läsa mer om detta kan du gå till Alla helgons natt, Halloween och/eller Familjeliv.

Själv älskar jag Halloween.
Jag struntar fullständigt i om det är töntigt, fel eller barnsligt att en 34-åring gillar Halloween.
Jag köper gärna små dekorationspumpor och lägger i köket samt på matbordet.
Jag köper gärna en stor pumpa som jag gräver ur för att sen sätta ljus i.

Köksbordet får en glänsande svart duk med silverstjärnor på.
Ljusstakar med höga oranga och svarta ljus åker fram.
Min lilla häxa med ett trollspö som sitter på en pumpa (som jag fått av mamma för ca 10 år sen) får alltid komma fram och pryda en plats där hon syns mycket.
Mina japanska lyktor pryder huset med sina härliga nyanser i orange.
En orange löpare läggs på ett annat bord.
Halloweenservetter brukar komma fram.

Vissa år har vi haft halloweenmiddag där vi försökt göra lite roliga maträtter. :)
Och naturligtvis blir det oftast att vi tittar på någon film.
* Rocky Horror Picture Show
* A Night before Christmas
* Corpse Bride

Egentligen borde vi väl ta och se riktiga skräckfilmer på Halloween, men jag tror inte att vi äger några.
Jag vet inte hur dessa räknas.
* American Psycho
* Hannibal

Nåja. Vi brukar ha det mysigt på halloween. :)
Och lite godis har vi oftast hemma om det ringer på, fast här ute på landet är det inte många som ringer på.

Och om om detta inte räckte brukar jag skicka några halloweenkort, eftersom det finns så härliga motiv coh för att det är kul att skicka kort. Även om andra inte "firar" halloween, är det alltid trevligt att få ett kort som visar att någon tänkt på en. :)

Och nu kommer jag till vad jag egentligen skulle göra, nämligen visa årets första halloweenkort. Det gjorde jag i Scrapbutiken förra veckan.
Inte en enda stämpel användes, vilket är mycket ovanligt för att vara jag. Men det är kul att utmana sig själv ibland.Det jag inte blev nöjd med var överkanten. Kantsaxen som jag använde mådde inte så bra och det blev lite fel. Men det gör inget för då lär man ju sig något nytt.
Jag gillade bokstäverna. Stickers. Jättehärliga. Lite glittriga.Och insidan ser ut så här.
Allt som är använt på kortet är spillbitar. Jag är glad att jag fick ihop det med bara det.
Garnet är egentligen svagt olivgrönt, men jag lyckades inte riktigt få fram färgen på bilden.
Spöket och insekten har jag stansat i Scrapbutiken. Jag tror att båda var Bosskut-dies om jag inte missminner mig.

Det svarta pappret är lite präglat, vilket jag gillade. Och för att lyfta ännu mer satt jag och piercade sömmar på varje sida och ritade sen en söm med silverglitterpenna.

Detta är inte ett typiskt halloweenkort som jag brukar göra. Men det är kul att bara göra något helt annat tycker jag. :)

Nu är det riktig höst. Det var förhållandevis fint väder innan i förmiddag, men nu är det mörkgrått och regnet öser ner. Jag fick tack o lov in Mysan (Katten med störst och jobbigast men också vackrast päls) förhållandevis lätt. Dock fick jag handdukstorka henne lite när hon kom in. Det är inte så kul om hon skulle gå och lägga sig i vår säng så blöt. Framför allt inte nu när jag tagit bort sängkläderna och tvättar dem. :)

Jag har tänt små lampor lite här och var. Det blir så mysigt då. Man hör hur regnet smattrar mot taket. Vi är inne och har det mysigt och bra. Vi behöver inte ut (inte nu iallafall). Ev ska jag tända en brasa i kakelugnen och sätta mig där och kolla vidare på PS-DVD'n.
Ja, så får det bli. Ta med mig dator, block, pennor, suddi, telefoner och dricksglas ner och parkera mig framför kakelugnen för att vara lite duktig även idag.

Kram

P.s Det är idag 37 dagar kvar till Halloween.
Bra för oss som gör kort att veta. ;)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!