19 aug. 2009

Slet igår, men det var det värt med en mönsterkarta

Igår tog jag fram samtliga kant- och hörnstansar samt alla mönstersaxar jag har.
Jag har dålig koll på vad jag har (inte kantstansar men övrigt) och ville ha lite bättre koll.
Satt därför och funderade på hur jag skulle få bättre överblick och hur det samtidigt kunde bli snyggare.

Så jag skar till 7,5 * 15 cm långa papper, stansade eller klippte till i ena kortändan.
Sen skar jag till längden på korten så att man kan se samtliga kanter och därmed lätt få en överblick över vilka jag har. Dessutom kan man lägga dessa på kort eller LO för att se om just den formen passar till det man håller på med.

Ganska färgkoordinerat blev det också. Och snyggt om jag får säga det själv.
Och på alla saxar och hörnstansar samt på motsvarade form på pappret har jag satt små etiketter så att jag lättare ska kunna hitta rätt verktyg. Jag har utgått från färgerna på verktygen när jag bestämt märkningskombinationerna.

Sen har jag använt en håltång för att göra hålet uppe i hörnet för att kunna hänga papperna. Det var inte det smidigaste verktyget och jag hade bra ont i axeln efteråt, men det var samtidigt det tystaste sättet samt bättre än hålslagaren (som jag dessutom inte hittar just nu) så att jag fick hålet precis där jag ville ha det.

De är indelade i
* Martha Stewart Punches & en hörn/kantstans från Fiskars
* Fiskarskantstansar
* Mönstersaxar (flera olika märken)
* Hörnstansar (köpta på Clas Ohlson)
* Övriga kantstansar

Här är resultatet:(Klicka på den för att få den riktigt stor)

Den kommer att användas flitigt.
Och eftersom jag satte en hake hänger den nu fint i en sladd till min ena skrivbordslampa och är därmed ur vägen samtidigt som den är lättillgänglig. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!