24 juli 2009

Två tittskåp & en glasburk

Idag tvättas det, för tredje dagen i rad. Vi hade mycket tvätt och jag har väl inte varit den mest effektiva när det gäller att kolla maskinen heller. När jag skulle stoppa in kläder i maskinen hörde jag ett litet klirrande och hittade två tior i en sidoficka i ett par av Kalles byxor. Så de flyttades över till glasburken. :)

Idag har jag varit ute i på altanen och tagit foto på glasburken och tittskåpen. Jag använde det senaste kamerastativet jag ropade in på auktion för 80:-. Det var jättebra. Ett bra fynd.Papper från Maja design, utom det i mitten (som ett band med text på) som är från Inkido. Det heter Kärlek.
Bokstäverna är chipboard Wilma från Basic Grey som jag sen klätt med Maja design papper. Inte helt lätt. Det var första gången jag gjorde det. Tur att jag har en liten sax som kommer åt i små utrymmen.
Stansen är Martha Stewarts Doily Lace.
Glasdropparna/pärlorna är köpta på Blomsterlandet, om jag minns rätt.

Eftersom burken var större än 30 cm i omkrets löste jag det med öljetter och band. Naturligtvis fick det bli rosa. :)
Kalle var supergullig och hjälpte mig att hålla bandet på plats när jag skulle knyta och få det så fint som möjligt. Tack älskling.  Det är fördelen med att han sitter med sin dator precis vid min pysselhörna. Jag kan snabbt och enkelt få hjälp. :)
Blommor är en blandad kompott som sen fått lite glitterlim på sig.Och locket som var tråkigt vitt fick sig en liten omvandling också.
Även här en liten blandning blommor. Även dessa har fått lite glitterlim på sig.
Likadana droppar/pärlor som på sidan på burken.
Spetsen är från Stoff & Stil på rulle. Den är köpt för några år sen, men finns säkert kvar. Den är underbar tycker jag.

Sen var det tittskåpen.
Den ena var jag duktig med att ta foto på innan. Hittar inte ett enda gammalt foto på dem.
Den andra som inte syns här var målad grön på utsidan och hade som bakgrund en stor bild på röda rosor, som inte riktigt passade ihop med de riktiga rosorna. Ej heller den som denna nedan var målad inuti.Paret är gjort av en syssling till Kalle (som var konditor - är elektriker nu) och stod överst på bröllopstårtan. Även rosorna och bladen var där.
Brudparet ska efterlikna oss. Kalle hade dock inte hatt, men här kan man se likheten.Och så här blev tittskåpen efter det att jag varit på dem.
Först ut de med bröllopsparet - alltså vi i sockerform.Istället för obehandlade sidor på insidan är de nu målade två gånger med Alcro utomhuskulör, provburk träfasad med nr 113 Näver Artnr: 138702. Den är inte helt kritvit, och det ville jag inte heller ha. Detta för att det ska skilja sig från väggarna nere i matrummet när vi renoverar där så småningom.

Pappret i bakgrunden är Kärlek från Inkido.
Datumet är QK och jag tror att det är Maddie Anne. Är inte helt säker eftersom jag stansade ut som en galning när Grodis var här förra sommaren. Jag är så glad att jag hade kvar tillräckligt så att jag kunde få dit datumet. Det gör det hela ännu mer speciellt tycker jag.Samtiliga utsidor är klädda med Maja design-papper och är sen chalkat för att få det att se lite äldre ut.
Sist satte jag på spets som jag köpte på Fridas Gård när vi var där 090620.


Och här är då det andra tittskåpet - det f.d gröna.För att få lite samhörighet med det andra tittskåpet, eftersom de kommer att hänga rätt när varandra, använde jag även här Inkidos papper Kärlek, fast med en annan färg som bakgrund. Jag har skurit på samma ställe på papperna så att samma ord "står ut" på båda.

K och P är från samma serie som siffrorna i det andra tittskåpet.
Hjärtana är från Cuttlebug. Det är ett och samma som jag stansat två gånger, chalkat och ritat en söm.

Även här är det målat på insidan.
Maja design-papper på utsidan och likadan spets på framsidan.Efter åtta år blir röda rosor väldigt mörka. Därför letade jag som en galning efter mitt spraylim, men fick istället ta limpenna och stryka lite här och var för att sen sprinkla på glitter "copper" från Making memories.


Det var allt jag hade att visa idag.
Jag ska försöka få upp tittskåpen idag. Jag har två alternativ där jag kan tänka mig att ha dem, men Kalle ska få vara med och bestämma. ;)
Ha en fortsatt härlig fredag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!