14 juli 2009

Träna upp kalligrafin igen

Jag har en kompis som kommit hem över sommaren. Han bad mig att lära honom att skriva kalligrafi nu när han är hemma. Inte den lättaste uppgift men jag ska göra mitt bästa. Gick kurs 2000 och fick mycket beröm för att lära mig skriva då jag är vänsterhänt och läraren var högerhänt och kunde därmed inte hjälpa mig. Jag fick lista ut hur jag lättast skulle göra för att få till det, och jag blev ganska duktig på det (om jag själv får säga det).

Men för några år sedan blev jag av med min jättefina penna som jag hade införskaffat till kursen. Och jag har letat och letat och letat. Och idag hittade jag den äntligen. Och nu har mina kalligrafiböcker kommit fram från bokhyllan så jag ska träna för att sen kunna lära ut till kompisen. Det ska bli intressant att se om jag kan lära honom, som är högerhänt. Men jag är ju utbildad lärare, så det ska väl gå. ;)

Annars har det inte blivit mycket pysslat. Jo inatt när jag inte kunde sova. Då satt jag och färglade ett motiv samtidigt som jag klappade en av katterna som var tokkelig. Jag har tänkt att stämpla upp några ex av samma motiv och måla i olika färgställningar. Träna med mina pennor, som jag älskar. De är jättebra och vilket fantastiskt komplement till distresserna.

Imorgon lär det inte bli något pysslat. Det är vår bröllopsdag och svärföräldrarna kommer hit vid lunch för att stanna till onsdag. Men på onsdag har jag tänkt mig att pyssla. Jag hittade en hel del saker inatt när jag letade, rensade och städade pysselrummet. Mycket som kan altras. :)

Jag hoppas ni haft en trevlig måndag och att ni får en underbar tisdag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!