1 juli 2009

Tips och beställningskort

Igår var jag naturligtvis tvungen att testa mina nya Tombowpennor.
Jag stämplade upp ett motiv, tog en penna och ritade längs utkanten på håret för att sen direkt ta min penselpenna för att jämna ut färgen. Resultatet blev inte alls som jag ville ha det. Pennstrecket jag ritat syntes fortfarande väldigt tydligt och jag lyckades inte alls jämna ut det. Smått irriterad kände jag i bakhuvudet att jag visste att jag gjorde fel, men jag kunde inte komma på hur jag skulle färglägga på rätt sätt.

Efter att ha vilat, då jag var helt slut efter att ha klippt mig och handlat mat, satte jag mig vid datorn och letade YouTubefilmer. Det finns några stycken som visar jättebra hur man färglägger med de underbara pennorna.

De första filmerna visade hur man använde endast pennorna och resultatet var jättefint, men det var inte så jag ville använda pennorna. Plötsligt tittade jag på Tombows egen film där en CD-skiva dök upp. Ett stort ljus tändes och leendet spred sig i mitt ansikte. En gammal CD letades fram och lades på bordet framför mig.

Ett nytt motiv stämplades upp och fick torka någon minut. Jag valde en färg som jag trodde skulle passa som hudfärg, tog pennan och ritade lite med den på CD-skivan för att sen ta penselpennan och hämta upp lite färg och börja färglägga ansiktet. Och det funkade superbra. Jag fick skiftningar och kunde skugga och få det precis som när jag använder distresser. Glädjen var total.

Det var mitt lilla tips idag. :)


Här kommer beställningskortet som jag gjorde för ca 1½ vecka sen.
Och idag hoppas jag att paketet till mamma kommer fram och att hon gillar vad som finns i det.
Själv ska jag ta och klä de tråkiga sidorna på pennstället så att det smälter in bättre på skrivbordet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!