8 juni 2009

senaste DT-uppdraget för Prickiform

Hejsan hoppsan!

Då var det en ny vecka.
Jag är glad. En läkare ringde imorse och jag ska få en remiss till en öron/näsa/hals-läkare för att vidare kolla upp det jag misstänker är virus på balansnerven. Jag har gått med detta nu i 3½ vecka och visst blir det bättre, men jag har fortfarande "återfall" med kraftiga kräkningar och yrsel, vilket inte alls är skoj.

Och dessutom är det dags för mig att visa vad jag gjorde på det senaste DT-uppdraget där vi skulle använda olika tekniker.

Här är mitt resultat:


Det första har jag använt Promarker-pennor på den ljuvliga tårtan.
Färgerna jag använt är Rose Pink till tårtan, Blossom till rosen, Marsh Green till rosens blad och Lilac till fatet.
För att sedan få skuggor har jag målat lager på lager med pennorna. Och för att få en sista touch tog jag glitterlim Cotton Candy på rosen.
Tagsen är QK som jag stansat ut med Cuttlebugen.
Blommorna är från diverse ställen och märken.
Samtliga papper är chalkade för att få den look av gammeldags som jag gillar så mycket.
Jag har använt (och använder oftast innerst) Creamy Brown från Color Box. Den ger kortet en härlig touch. Och sen på kanten har jag använt Dark Brown, också från Color Box.Pappersbanden har jag bara dragit runt bradsen efter det att bradsen blivit ditsatta ordentligt.Det andra kortet har jag gått efter en tutorial, som ni sett mig använda flera gånger nu på kort. Men detta var allra första gången jag provade och blev superhöjd med resultatet..
Tutorialen hittar du här: http://stampartic.blogspot.com/2009/02/skapa-bakgrund-med-stamplar-av-sassa.html Det är den första varianten som jag följt.
Själv använde jag mig av Prickiforms textstämpel "Jag vill inte passa in, jag vill passa på". Denna stämplade jag om och om igen med distressen Antique Linen. När det torkat använde jag den söta muffinsstämpeln och stämplade med vattenstämpel för att sen embossa med transparent pulver.Efter det använde jag mig av distresserna Old Paper, Antique Linen, Brushed Curdoy och Walnut Stain - i den ordning från mitten och ut i kanterna. Till detta använde jag mig av en sminksvamp då detta var vad jag hittade hemma att använda. Man ska vara väldigt noga med att använda cirkelrörelser och inte för mycket färg.
Själva muffinsformen ville jag använda igen och stämplade på akvarellpappret med vattenstämpeln. För att sen färga muffinsen har jag använt mig av Pebbles Inc. Chalking Set i pasteller. Även här har jag använt cirkelrörelser för att få det jämnt.
För att få den formen har jag använt Spellbinders där jag även sen embossade den för att få en liten kant. Pappret är sedan satt med 3D-kuddar för att få lite höjd och för att få plats med banden undertill.
Blommorna har jag själv stansat ut och chalkat. Jag böjde bladen på de större blommorna för att få lite mer liv och djup i dem.
Den rosa rosetten har jag bundit fast efter det att de två gröna banden var fastsatta. Stansen jag använt till samtliga papper är en liten gul stans från punch bunch.


Det tredje kortet var ett experiment.
Jag började med att stämpla äggstämplarna på kvistkortet för att de skulle fungera som en bakgrund. För ägg är inte bara till påsk tycker jag. Dessutom kanske man har någon som älskar att äta ägg, eller samlar på ägg. :) Och för att förhöja det lite till tog jag distressen Black Soot och målade för att få mer liv och form i de stora, prickiga äggen. Ett ägg målades rött med en färgpenna och ett rött pappersband knöts runt m h a bradsen.
Kanterna chalkade jag först med Creamy brown, för att sen använda min svarta tuschpenna och dra längs kanten på kortet.
Siv och Rut stämplade jag också med Black Soot och använde sen den färgen till att färglägga damerna och motorcykeln. Det var inte lätt, men kul. Och för att sen piffa till lite fick baklyktan bli röd, för att även matcha det göra i kvistkortet och bandet.
Ramen på stämpelkortet är från Martha Stewart - Doily Lace Edge Punch, som många använder nu på sina kort. Och för att förhöja kanten tog jag en svart tuschpenna och stack i samtliga hål längs sidorna samt drog den ytterst på kanten för att det skulle bli lite tuffare.
Grattis min vän stämplades med svart stämpel och till sist gjorde jag en liten röd rosett som jag satte fast.Jag hoppas korten är en liten inspiration till er.
Ha en underbar fortsatt måndag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!