7 dec. 2008

Födelsedagskort & dopkort

I fredags fyllde goda vännen Cicci 30 år. Grattis än en gång vännen.
Hoppas du hade en bra dag på kvällen också.Då hon gillar enkelt, blev det ett enkelt kort utan en massa detaljer. Därför försökte jag hålla kortet rent och enkelt.


Och idag döptes hennes lilla dotter Tilda. Och då gjorde jag ett dopkort till henne. Ganska olika många av de dopkort jag sett andra göra. Och dopkort har jag inte så stor erfarenhet av att göra, men jag försökte mitt bästa.

Här är framsidan på kortet.Detta är baksidan Bandet är bara ihopknutet enkelt så att man ska öppna upp det rosa lilla häftet.


När man öppna det först ser det ut såhär:
Hjärtstämpeln med tre hjärtat är från Magnolia. Jag tyckte att min egenkomponerade text passade så bra eftersom att det var just tre hjärtan.Och insidan fullt utvikt ser ut som följande.
Det är råd som jag själv kommit på och sen skrivit ut på datorn. Det är kul att skriva något som hon faktiskt har nytta av under hela sitt liv.Det blev några stycken. :)

Jag har kommit halvvägs med mina julkortskuvert. Samtliga är storleksändrade. Det som fattas är adresser och julstämplar på framsidan för att få fram den rätta julkänslan på kuverten.

Min egengjorda tomte med ren har fått komma fram på en av tavellisterna i vardagsrummet. Vår nyinköpta, vita, konstgjorda gran står i hörnet i vardagsrummet med spira och ljus. Kalle ska pynta den sen.

Mina egengjorda julstrumpor har kommit upp på väggen i trappan. Jag har skrivit ner vad vi behöver till julbaket. Jag är fortfarande lite skeptisk till om vi ska baka. Jag försöker att gå ner i vikt. Jag har undvikit att äta pepparkakor, godissockerbitar och tårta på jobbet. Jag försöker äta mindre och nyttigare. Mer frukt, mer vatten. En kopp kaffe om dagen. Och då funderar jag på att det egentligen är dumt att då baka lussebullar och klenäter. Klenäterna hade jag tänkt ha med mig ett antal till Sälen och sen en del till när mina föräldrar kommer hit. Det är en del av julen. Men samtidigt är det fett och sockrigt, saker vi bör undvika. Så jag vet inte vad jag ska göra.

Ingen förväntar sig att jag ska baka (tror jag). Och det tar tid. Och så ska man ha ork.
Nej, som det känns nu blir det nog inget bak. Det känns konstigt, men de tär nog rätt beslut. Det är så mycket annat vi ska hinna och orka också.Ha en underbar andra advent.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!