9 aug. 2008

Dålig stil, eller är det bara jag som tycker det?

Förra lördagen beställde jag två biljetter till Viba Fembas konsert med Ulla Skoog den 23:e november på Konsert och Kongress i Linköping. Jag gjorde beställningen på Ticnet.se. Det fanns två olika priskategorier men det stod inte varför det var det. Jag trodde det var med eller utan mat innan då det beskrivits att man kunde äta innan konserten där. Jag valde den billigare för 185:- och beställde.

Kalle hämtade ut biljetterna i veckan och när vi kom hem såg vi att det stod student på biljetterna. Jag blev smått förbannad och bad K att ringa Konsert och Kongress dagen efter då jag själv aldrig har möjlighet att ringa på jobbet.
Svaret han fick var att det var fel på sidan men att vi skulle komma förbi K&K för att uppgradera biljetterna.

Dit åkte vi igår efter det att vi slutat. Jodå, det visade ju sig att texterna under priserna inte fanns med men att de biljetter jag beställde var studentpris. Och nu kommer det sämsta. Vi fick banne mig betala för att uppgradera biljetterna, trots att det var de som gjort fel. Så två gånger har vi fått ta oss tid för att fixa detta och de tar inte på sig något för att de är inkompetenta för att inte kolla upp så att det ser rätt ut.

Jag var så arg när jag gick därifrån. Vi kommer naturligtvis att gå och se Viba Femba då vi tycker att de är jättebra, men ett sådant företag som Konsert & Kongress har iallafall förlorat oss som kunder. Att man inte kan stå för sitt fel och uppgradera gratis är uruselt tycker jag. Jag som kund har inte gjort något fel. Hade jag gjort något fel på mitt jobb hade vi som företag fått stå för det och inte kunden. Detta är så självklart för mig. Och K&K hade mer än väl haft råd att se till att kunden gick därifrån nöjd. Men inte det.

Mycket uruselt måste jag säga.
Så mitt råd är att inte boka om det inte står rätt på hemsidan, om ni nu måste gå på något evenemang som Konsert & Kongress håller i. De står inte för sina misstag och du som kund har allt ansvar för att se till att det är rätt. De vill bara ha dina pengar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!