14 juli 2008

Köksstolar ska bytas ut efterhand

När jag flyttade hemifrån köpte jag ett runt bord och fyra rundade stolar till detta bord. Dessa möbler hängde med upp hit till "norrland" två år senare när jag flyttade ihop med Kalle.

Det runda bordet ersattes så småningom av ett rektangulärt, stort bord. Det runda bordet är nu slängt och så är även alla rundade stolar. Duracell har efterhand fått för sig att kissa ner samtliga stolar. Så de stolar vi har idag är från ett annat gammalt matbord som jag köpte av några kompisar innan jag ens flyttat hemifrån. Dessa stolar har jag och mamma klätt om en gång.

De passar inte till detta bord och jag tycker man sitter för långt ner i jämförelse med bordet.
De stolar jag nu hittat på IKEA har jag inte kollat höjdmässigt jämfört med de stolar vi har idag, men det är bara att mäta.

Eftersom jag är ute efter att mer och mer göra vårt hus lantligt och jag svävar mer och mer in på att ha så ljust som möjligt (mycket vitt men ändå snyggt) eftersom vi har så små rum, har jag hittat en stol som vi provsuttit och som vi tycker om. Det är motsvarigheten till våra barstolar i köket. Frågan är bara vilken av dem som är bäst. Det är ju en prisskillnad på dem.
Min personliga favorit är nog ändå Ingolf vit. En dyna hade varit skönt, men det blir lätt fläckar, så vill man ha dynor är det kanske bäst att köpa lösa. Då kan man variera efter årstid också, vilket alltid är trevligt.           Ingolf 495:-                                 Ingolf vit 645:-                      Ingolf m dyna 457:-


Som sagt, själv tycker jag om den vita. Det hade ljusat upp vårt lilla matrum.
Och köper man dem en i taget blir det inte jättedyrt. Vi behöver nämligen sex stolar till vårt stora bord.

Det är kul att titta runt i allafalll. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!