15 juli 2008

Djuren hos oss ute på landet

De som känner mig vet att vi har tre katter. Vi har haft ytterligare en innan, men henne fick vi låta somna in sommaren för tre år sen. Dock finns hon kvar i våra hjärtan.

Men de djur som finns hos oss nu är våra tre katter Tudor, Duracell och Mysan. Samt lite nytillskott ute i trädgården som vi upptäckte i helgen med stooooor förtjusning (dock inte katternas).

 

    


Jag upptäckte en igelkotte under vår altan. Det är även där Mysan flyr när det är farligt och hon inte har möjlighet att komma in. Men nu verkar det bo någon där under, vilket jag tycker är mysigt.
Mysan var inte av samma uppfattning. Hon var rädd och tittade ömsom på mig och ömsom på igelkotten.
Till sist bestämde Mysan sig för att lägga sig vid mig för där var hon trygg. Igelkotten, som jag döpte till Spike, nosade efter Mysan och tyckte att vi var spännande och bestämde sig snabbt för att vi inte var farliga.

   

Duracell tyckte att Spike var spännande och hon var väldigt nära för att vara en så feg lite flicka som hon är. Men när Spike blev mer nyfiken på Duracell, gick hon raskt upp på altanen igen.
Tudor, som är Duracells bror, tyckte inte att Spike var så intressant som flickorna tyckte. Så han höll sig på avstånd och sniffade mest efter vår nyfunna vän.Spike visade sig vara mycket villig när det gällde att bli fotograferad och kom gärna fram när jag lockade.
En modig liten krabat, och dessutom jättesöt. :)Mysan tröttnade efter en stund och lade sig på trappan till grannarnas bod. Där var det svalt och skönt.

   

Jag var tvungen att ta foto på vyn som Mysan hade in mot vår trädgård där hon låg på stentrappen.
Tudor hittade skugga vid ett bord som inte ställts upp igen efter gräsklippningen.

   

Dagen därpå upptäckte vi en liten, liten parvel till i trädgården. Denna var max 10 cm lång från nos till ända.
Denna sötnosen var lika lite rädd för katterna som Spike. Den hade fullt upp med att leta mat och kolla på allt spännande. Även denna gång höll sig Mysan på säkert avstånd (läs: nära mig) och följde den lille som gick omkring obesvärat i trädgården.

   

Ganska snart tyckte flickorna att det var bättre att ligga på altan medan den lilla bollen sprang omkring på gräsmattan vid hammocken och häcken, som ledde in till grannarna.

   

Och där fanns grannkatterna som vi passar i tre veckor. Lakris, Estrella och Foxie. Foxie är för övrigt syster till Mysan från samma kull.
Flickorna var också ute och hade roligt och snart var även våra tre över i deras trädgård och låg med små avstånd mellan varandra och njöt av att jag lekte och pratade med dem.

   

   

Övre fr vän: Tudor, Duracell & Mysan
Undre fr vän: Estrella, Foxie & Lakris

Och till sist tänkte jag visa lite bilder på våra stockrosor.
Av någon anledning (antagligen någon angrepp från djur), är inte våra stockrosor lika höga och ståtliga i år som tidigare, men blommar gör de tack o lov ändå.

     

Det var en liten insyn hemma hos oss. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!