23 mars 2008

Födelsedagskort till Peterkompisen

Igår satt jag och pysslade på morgonen innan Kalle vaknade. Det resulterade i ett födelsedagskort till kompisen Peter som fyller år om någon vecka. Jag försöker vara ute i god tid nu så det inte blir som februari när jag upptäckte att det var jättemånga som fyllde år och jag kände lite panik.

Jag kan inte hjälpa att känna att det är svårare att göra kort till killar. Att inte få det för feminint, men ändå få med saker som jag vill ha med. Nu vet jag att han blev superglad för förra årets kort, som jag var allt anat än nöjd med. Men då var scrapping nytt för mig.

Födelsedagskort till Peterkompisen

Stämpeln är från Whipper Snapper. Jag vill ha fler sådana. De är så bedårande tycker jag.
Den är färglagd med distresser. Kroppen på sköldpaddan och magen på grodan är Shabby Sshutters. Resten av grodan samt marken är peeledd paint. Kanten på sköldpaddans skal är frayed burlap. Skalet är mustard seed. Blommorna på skalet är worn lipstick och dusty concord och blommorna som grodan har i munnen är frayded burlap och scattered straw.

Det mönstrade pappret är från Crate Paper och heter (tror jag) Bounce #T113.

För ovanlighetens skull använde jag lite öljetter. Jag blev jätteförtjust i de övre öljetterna. Det är små ballonger. Jag tycker det ser ut som ballonger iallafall. :) Öljetterna köpte mamma åt mig förra vintern/våren på Slöjddetaljer. :)

image164

Blommorna har jag satt ihop från diverse blompaket jag köpt.

Swirlen är från Tradera. Köpte i alla möjliga färger. Bra att ha när man inte äger en egen maskin. :)

Tagsen är köpta så de har jag bara chalkat och skrivit på. Alla kanter utom på det ljusblå pappret är chalkade. Jag tycker det blir finare då och får mer den gamla känslan på kortet som jag gillar.

Grattistexten blev jag nöjd med. Som jag skrev ovan har jag ingen Cuttlebug, fastän jag skulle vilja ha. Därför äger jag inga alfabet utan de bokstäver jag har, har jag antingen skrivit ut från min Craft Robo eller köpt på Tradera (har inte hittat fonten på nätet i så fall). Här är bokstaven G från Maddie Anne. Dock kände jag att det blev för stort och nästan pråligt att ha hela ordet med så stora bokstäver, så istället tittade jag på hur bokstäverna såg ut och skrev av dem på kortet. Jag blev ganska nöjd med resultatet.

Det blev en ganska stor utläggning. Jag hoppas någon har glädje och nytta av den. :)

Ha en fortsatt trevlig påsk. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!